Zo bewaar je jouw minerale make-up voor een lange houdbaarheid.

Minerale make-up is in de loop der jaren steeds populairder geworden vanwege het natuurlijke en lichte gevoel op de huid. Maar zoals bij elk make-up product zijn een goede opslag en verzorging van cruciaal belang om de levensduur en doeltreffendheid ervan te garanderen. In deze blogpost bespreken we enkele essentiële tips voor het bewaren en verzorgen van je minerale make-up producten om ervoor te zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan.

Hoe de perfecte kleur foundation kiezen

Bewaar jouw minerale make-up producten                                            op een koele en droge plaats

Minerale make-up kan worden aangetast door warmte en vochtigheid, waardoor het product kan loslaten of van textuur kan veranderen. Om dit te voorkomen moet je jouw minerale make-up producten op een koele, droge plaats bewaren, uit de buurt van direct zonlicht. Een lade of kast in een kamer met een stabiele temperatuur is ideaal.

 

Hou je penselen schoon

Het gebruik van vuile borstels kan leiden tot de opbouw van bacteriën en de kwaliteit van jouw minerale make-up producten aantasten. Zorg ervoor dat je je kwasten regelmatig reinigt met een zachte reiniger of shampoo om de ophoping van make-up en bacteriën te verwijderen.

 

Vermijd direct aanraken van het product

Wanneer je jous minerale make-up producten gebruikt, probeer dan te voorkomen dat je het product rechtstreeks met je vingers aanraakt. Gebruik in plaats daarvan een schone kwast of applicator om het product op uw gezicht aan te brengen. Dit voorkomt de overdracht van bacteriën van uw handen op het product, wat tot besmetting kan leiden.

 

Sluit het deksel goed af

Minerale make-up producten zijn er in verschillende vormen, zoals losse poeders en geperste poeders. Ongeacht de vorm is het belangrijk om de deksels goed gesloten te houden als je ze niet gebruikt, zodat er geen lucht en vocht in kan komen. Zo blijven de textuur en de consistentie van het product behouden.

 

Deel je make-up producten niet

Het delen van make-up producten, waaronder minerale make-up, kan leiden tot de overdracht van bacteriën en andere ziektekiemen tussen personen. Vermijd het delen van jouw minerale make-up producten met anderen om besmetting te voorkomen en de levensduur van je producten te garanderen.

Kortom, de juiste opslag en verzorging zijn essentieel voor een lange levensduur en effectiviteit van jouw minerale make-up producten. Door deze tips te volgen, kan je de kwaliteit en de textuur van jouw producten behouden en er zo lang mogelijk van genieten.

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: