Zo prep je je huid voor het aanbrengen van minerale make-up

Hoe ziet jouw skincare routine eruit? Pas jij de juiste stappen toe voordat je make-up aanbrengt? We helpen je graag op weg want je huid goed voorbereiden voordat je (minerale) make-up aanbrengt, is enorm belangrijk. Een gezonde gloed en een vlekkeloze make-up look beginnen bij een goede basis. Om die te creëren, sommen we voor jou de essentials op. Get ready to glow!

Waarom is het preppen van je huid cruciaal?

Je huid op de juiste manier voorbereiden, is essentieel voor een vlotte en mooie make-up applicatie. Het resultaat van je look hangt samen met de verzorging en conditie van je huid. Hoe egaler of gehydrateerder je huid is, hoe vlekkelozer je make-up look eruit ziet en hoe langer de make-up blijft zitten.

Hoe bereid je je huid voor op het aanbrengen van (minerale) make-up?

1. Reinig je huid

Weg met onzuiverheden! Start iedere ochtend met een schone lei want ook ‘s nachts produceert je huid nog talg. Kies geen producten met alcohol of zeep want dit droogt de huid onnodig uit. Reinig je huid ook voor het slapen gaan.

 

2. Zeg vaarwel tegen dode huidcellen

Gebruik regelmatig* een gezichtsscrub of peeling om die vervelende dode huidcellen te verwijderen. Doe je dit niet, dan gaan ze aan je kussen plakken en zitten ze de volgende nacht weer op je gezicht… Dode huidcellen zijn dé vijand van een mooie make-up look: je krijgt een vlekkerige look in plaats van een egale. Niet wat we willen bereiken, toch?

* Hoe vaak je scrubt, is afhankelijk van je huidtype. Meer hierover vind je in de blog over 4 huidverzorgingstips voor in de herfst (maar dus zeker ook van belang tijdens de andere seizoenen).

 

3. Hydrateer als een pro:

Een gehydrateerde basis is een must voor het aanbrengen van (minerale) make-up. 

Gebruik een hydraterende tonic om de laatste vuilresten te verwijderen en de pH-waarden van je huid weer in balans te brengen. Doorheen de dag helpt een gezichtsmist of setting spray als extra hydratatie en bovendien geeft het je een verfrissende boost tijdens een drukke dag.

Nu je huid helemaal proper is, is een serum aanbrengen de eerstvolgende stap, nog voordat je je dagcrème aanbrengt. Een serum gaat heel doelgericht te werk op basis van jouw specifieke huidbehoefte en kan zo hydraterend werken, huidveroudering of pigmentatie tegengaan, enzovoort. Als je een serum koopt, kies je er dus eentje op basis van jouw huidconditie en wat jouw huid blij maakt. Er bestaan serums die voor alle huidtypes gebruikt mogen worden, maar er zijn ook specifieke serums die actief werken op het tegengaan van huidveroudering, pigmentatie, acne, schade van UV-stralen… 

Serum? Check! Daarna smeer je een voedende dagcrème, die ook weer matcht met jouw huidtype. Kies bijvoorbeeld voor een iets vettere crème als je snel last hebt van een droge huid. Dagcrèmes herstellen de vochtbalans van je huid waardoor ze beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. 

Denk maar aan de schadelijke UV-stralen van de zon? Een ware boosdoener voor je huid! SPF is hierbij je belangrijkste partner in crime, het hele jaar door. Bescherm je huid tegen de zon door boven op je dagcrème een minerale zonnecrème te smeren met SPF 50. Dankzij SPF reflecteert het zonlicht op je huid waardoor er geen schadelijke stoffen binnendringen. 

Wist je trouwens dat minerale make-up een extra SPF-bonus biedt? Hierin zitten minerale ingrediënten die van nature een beschermende SPF bevatten.

 

4. Primer, de kers op de taart voor een perfecte make-up look:

Voor elk type huid bestaat een aangepaste primer: voor de vette of droge huid, voor de iets rijpere huid, voor de extra gevoelige huid… Hoe dan ook, eender welk type jij hebt, met een primer haal je het allerbeste uit je make-up:

Je creëert de perfecte ondergrond waardoor je minerale make-up beter hecht en bijgevolg langer blijft zitten door de dag. Je hebt dus veel langer plezier van de mooie look die je creëert.
Een primer vult de grove poriën, lijntjes en rimpels op waardoor je een prachtige, egale look krijgt en je huid er stralend uitziet.
Roodheden of acne? Geen probleem! Primers met een groen/gelige ondertoon kunnen ook dit corrigeren.
Bonus tip: er bestaan primers die een zonbeschermingsfactor bevatten. Nog beter!

Voilà, nu kan je met een gerust hart – en vooral een gezonde huid – je minerale foundation aanbrengen. Een extra egale, duurzame look gegarandeerd!

 

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: