6 minerale make-up mythes ontkracht

Gebruik jij al minerale make-up of sta je er eerder sceptisch tegenover? Dan heb je misschien enkele vooroordelen waar we je graag wat meer duidelijkheid over geven. Wij ontkrachten voor jou de 6 grootste minerale make-up mythes. Tijd om je twijfels aan de kant te schuiven en minerale make-up écht een kans te geven. Je huid zal je eeuwig dankbaar zijn!

6 minerale make-up mythes ontkracht

Mythe 1: Minerale make-up dekt niet zo goed als traditionele make-up

Minerale make-up heeft een mooie en duurzame dekking want het smelt als het ware samen met de natuurlijke oliën van je huid. Kleine oneffenheden werk je dus probleemloos weg met minerale poeder foundation. Wil je grotere oneffenheden wegwerken zoals acne of pigmentvlekken? Gebruik dan een color corrector voor je de poeder foundation aanbrengt. Zorg er wel voor dat je het poeder op de juiste manier aanbrengt: draaibewegingen maken met een kabuki borstel. Zo warm je de pure mineralen op waardoor je huid de make-up goed zal opnemen. Extra plus: door de hoge dosis aan pigment heb je minder poeder nodig voor het gewenste resultaat.

Mythe 2: Mineraal poeder droogt mijn huid uit

Heb je snel last van een droge huid? Dan is minerale make-up wél een goede keuze in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Wat je huid uitdroogt zijn de vulstoffen en additieven die niet in minerale make-up zitten, maar wel in reguliere make-up. Minerale make-up bevatten vaak natuurlijke ingrediënten die het vocht in je huid vasthouden waardoor je vochtbalans beter on point blijft. Mineraal poeder hydrateert je huid niet, maar het zorgt er dus wél voor dat een gehydrateerde huid haar vocht vasthoudt.

6 minerale make-up mythes ontkracht

Mythe 3: Minerale make-up verstopt mijn poriën

Minerale make-up is niet-comedogeen (klinisch getest dat het product de poriën niet verstopt) én olievrij waardoor je poriën vrij kunnen ademen. In tegenstelling tot traditionele make-up veroorzaakt minerale make-up geen acne of andere huidirritaties. Traditionele make-up breng je vaak laag na laag aan waardoor je je poriën letterlijk afsluit met ontstekingen tot gevolg. Wil je overschakelen van traditionele naar minerale make-up? Dan kan het dus huidverbeterend werken.

Mythe 4: Mineraal poeder benadrukt mijn rimpels waardoor ik er ouder uit zie

Minerale make-up heeft een licht reflecterend effect waardoor rimpels juist minder opvallen. Voordat je het minerale poeder aanbrengt, hydrateer je best met een primer. Dit ‘vult’ de rimpels waardoor de foundation minder snel in de kleine lijntjes kruipt van je huid. Om dit extra goed te voorkomen, fixeer je je huid op het einde best met transparant poeder. Het resultaat? Een mooie egale make-up look die je de hele dag doet stralen.

Je make-up routine afsluiten met transparant poeder is altijd een goed idee. Ontdek er meer over:
Button: De voordelen van setting powder

Mythe 5: Poeder foundation zie je op de huid liggen

Minerale foundation heeft een olie-bindende eigenschap. Dit zorgt ervoor dat je make-up juist mooi samensmelt met de natuurlijke oliën van je eigen huid. Enkel bij minerale make-up wordt je make-up look dus doorheen de dag mooier. Kijk een uur na het aanbrengen nog eens in de spiegel en dan zal je zien dat je make-up look een mooie natuurlijke glow heeft gekregen. Poeder foundation voel je in tegenstelling tot een vloeibare foundation ook amper zitten op je huid. Extra comfort dus!

Mythe 6: Minerale make-up is niet geschikt voor de gevoelige huid

Deze minerale make-up mythe is pure fictie. Minerale make-up is geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder de gevoelige huid. Het is vrij van parfum, kunstmatige conserveringsmiddelen en andere chemicaliën die schadelijk zijn voor de huid. De producten bestaan uitsluitend uit pure mineralen waardoor de make-up hypoallergeen en wél geschikt is voor de gevoelige huid. De kans op allergieën en huidirritaties is bij minerale make-up veel kleiner dan bij traditionele make-up die wel chemicaliën bevatten. Minerale make-up heeft zelfs ontstekingsremmende eigenschappen dankzij de hoge dosis van zinkoxide. Zo kan het zelfs huidaandoeningen als rosacea, eczeem en inflammatoire acne verzachten.

Heb jij al minerale make-up of wil je dit aanschaffen? Ontdek dan ook hoe je de producten best bewaart zodat je er extra lang van kan genieten:

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: