4 huidverzorgingstips voor in de herfst

Na een heerlijke nazomer heeft de herfst haar intrede gedaan. Kleurrijke wandelingen door de knisperende bladeren, romantische filmavondjes onder een warm dekentje of me-time met een kopje thee en een gezichtsmaskertje. De herfst brengt veel gezelligheid met zich mee, maar let’s be honest, de koudere maanden zijn een uitdaging voor je huid die tijdens de zomer al heel wat te verduren kreeg… Het perfecte moment dus om je huid een boost te geven. Met deze 4 huidverzorgingstips voor in de herfst gaat je huid weer stralen en bekom je de ideale basis om je minerale make-up op aan te brengen.

4 huidverzorgingstips voor in de herfst

1. Exfoliëren: hello gezichtsscrub, bye bye dode huidcellen

Is je huid minder egaal nu je zomertintje verdwijnt? Dat is meer dan normaal en dat lossen we op met onze huidverzorgingstips voor in de herfst. Hoewel we allemaal houden van die summerglow, is de zomer voor je huid niet het favoriete seizoen. Ook al heb jij je telkens verstandig ingesmeerd, je voorraad aan antioxidanten is serieus geslonken door de zon en dat heeft een weerslag op je huid. Exfoliëren met een gezichtsscrub is een ware booster. Je gezicht scrubben, verwijdert dode huidcellen en vermindert acne en pigmentvlekken. Bij een scrub met korreltjes haal je de bovenste laag dode huidcellen weg, maar heb je het risico dat de gezonde laag eronder licht beschadigd wordt. Daarom opteren wij voor het gebruik van een chemische scrub waarbij je door het gebruik van zuren de laag dode huidcellen losweekt en ze zo op een veilige manier weghaalt. Je huidtype bepaalt hoe vaak je best scrubt:

  • Voor een droge huid volstaat 1 keer per maand
  • Een iets vettere huid scrub je best 1 à 2 keer per week
  • Bij een normale huid is 1 keer per week voldoende
4 huidverzorgingstips voor in de herfst

2. Last van een droge huid? Hydratatie is key.

Je huid hydrateren is in de herfst en winter nog meer van belang. We gaan koudere temperaturen en wisselvallig weer tegemoet en we zetten de verwarming weer aan waardoor de luchtvochtigheid daalt. Dit zijn oorzaken van een droge huid en schilfers op je huid. Sla dus een extra voorraad in van je gezichtscrèmes, want rijkelijker smeren is de boodschap. Doen je gezichtscrèmes niet wat ze moeten doen? Gebruik dit seizoen een iets vettere moisturizer.

Voeg deze herfst hydratatieboosters toe aan je skincare routine:

  • Een hydraterende tonic: hydrateert je huid, neemt alle vuilresten weg en herstelt PH-waarden
  • Eindig je skincare routine met een voedende olie die een occlusief effect heeft. Zo sluit je je skincare af die je eronder aanbracht waardoor je een dieper en langduriger werkend effect krijgt.
 

Extra make-up tip: nadat je foundation – en uiteraard je daily skincare – hebt aangebracht, poeder je je gezicht best nog af. Foundation smelt sneller in de fijne lijntjes als je je huid meer hydrateert. Door af te poederen blijft je make-up de hele dag zitten want het fixeert de foundation zodat deze niet op de huid begint te schuiven.

 3. (Minerale) SPF is een must het hele jaar door

Onze ‘geliefde’ zon schijnt genadeloos verder en de UV-stralen blijven schadelijk voor onze huid, ongeacht het seizoen of hoe bewolkt het is. Hét geheim van een youthiful skin? SPF natuurlijk! Met een sterke voorkeur voor minerale zonbescherming: het zonlicht op je huid reflecteert waardoor er geen schadelijke stoffen in je huid binnendringen. Deze stap kan zeker niet ontbreken in de huidverzorgingstips voor de herfst. Gebruik in de herfst en winter een minerale dagcrème met SPF 50. Maak hier je dagelijkse routine van om je huid te beschermen én te hydrateren. Twee vliegen in 1 klap.

Wist je dat minerale make-up een extra bonus biedt? Bij Mineral Muse werken we uitsluitend met natuurlijke ingrediënten waarvan sommige van nature een beschermende SPF bevatten. Perfect als extra laag bescherming tegen de zon.

Wil je op de hoogte blijven van de lancering van onze minerale make-up? Schrijf je in op onze tweemaandelijkse nieuwsbrief.

4. De magie van minerale make-up

Met onze huidverzorgingstips voor in de herfst kan je de ideale basis creëeren om jouw minerale make-up op aan te brengen. Naast de natuurlijke zonnefilter, heeft minerale make-up nog meer in haar mars. De producten zijn vrij van chemische stoffen en conserveringsmiddelen die in traditionele make-up vaak wel aanwezig zijn. Dit kan een onrustige huid en acne veroorzaken. Zeker voor de gevoelige en droge huid is minerale make-up zonder twijfel de beste keuze. Minerale make-up producten zijn niet-comedogeen waardoor het je poriën niet verstopt en je huid kan ademen.

Met deze tips in je beauty-arsenaal, ben je helemaal klaar om de koudere maanden te trotseren met een stralende huid. Geniet van het herfstseizoen!

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: