Hoe de perfecte kleur foundation kiezen:
een stap-voor-stap handleiding.

Het vinden van de juiste kleur foundation kan soms een uitdaging zijn, maar er zijn verschillende methoden die je kunnen helpen de juiste kleur voor jouw huid te vinden. Hoe de perfecte kleur foundation kiezen? Hier zijn onze tips:

1/ Begrijp je ondertoon

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van de juiste foundation is het begrijpen van je huid ondertoon. Er zijn drie ondertonen: koel, warm en neutraal. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om jouw ondertoon te ontdekken: 

– Kijk naar de aderen op je pols: als je groene aderen hebt, duidt dit meestal op een warme ondertoon, terwijl blauwachtige aderen vaak wijzen op een koele ondertoon. Als je moeilijk kunt beslissen, heb je mogelijk een neutrale ondertoon.

– Trek een spierwitte t-shirt aan en kijk naar de kleur van je huid vergeleken met het wit: oogt deze eerder gelig? Dan heb je een warme ondertoon. Is deze meer rozig? Dan heb je een koele ondertoon. Niet uitgesproken gelig of roos? Dan ben je neutraal. 

– Hoe reageert jouw huid op de zon? Verdraag je de zon goed en bruin je gemakkelijk? Dan ben je warm van ondertoon. Verdraag je de zon niet en verbrand je heel snel? Dan ben je koel. Verdraag je de zon maar verbrand je toch wel vrij gemakkelijk? Dan ben je neutraal.

– Welke soort juwelen staan je het best? Indien dit goud is, ben je warm van ondertoon. Indien zilver je het best staat, ben je koel. Als beide kleuren je goed staan, ben je neutraal. 

2/ Probeer testers uit

Ga naar een winkel waar je testers van verschillende foundation kleuren kunt uitproberen. Breng een aantal strepen foundation aan op je voorhoofd,  jukbeen en onderkant van je kaak (niet op je hand of pols), en kijk welke kleur het beste past bij je huid. Controleer de kleur in natuurlijk licht, omdat kunstmatig licht de tint kan veranderen.

3/ Vraag om hulp

Als je moeite hebt met het vinden van de juiste kleur, kun je altijd de hulp inroepen van een professionele make-up artist. Zij kunnen je adviseren over de beste tint en formule voor jouw huidtype en ondertoon.

4/ Overweeg de dekking en formule

Naast de kleur is het ook belangrijk om rekening te houden met de gewenste dekking en formule. Foundations zijn er in verschillende dekkingsgraden, variërend van licht tot volledig dekkend. Bepaal welke dekking je wilt en kies een formule die geschikt is voor jouw huidtype (bijv. droog, vet, gecombineerd). Minerale make-up kan je heel veelzijdig gebruiken afhankelijk van de hoeveelheid die je aanbrengt. Van een heel natuurlijke look die dagelijks draagt tot een dekkende look (die er nog steeds heel natuurlijk uitziet!).

5/ Test en pas aan

Zelfs als je denkt de juiste kleur te hebben gevonden, is het een goed idee om de foundation thuis nogmaals te testen voordat je deze regelmatig gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid aan op je gezicht en blend het goed in. Controleer in verschillende lichtomstandigheden of de kleur goed overeenkomt met je huidskleur.

Onthoud dat je huidskleur kan variëren gedurende het jaar, afhankelijk van factoren zoals blootstelling aan de zon. Het is daarom aangeraden om verschillende tinten te hebben voor verschillende seizoenen.

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: