Een sunkissed make-up look creëren met bronzer doe je zo

In België zit het zonnetje vaak goed verstopt achter de grijze wolken. Je kan dus moeilijk het hele jaar door genieten van een mooi zomersgetinte huid puur door de zon. Bronzer to the rescue want met dit product boots je die natuurlijke, sunkissed look enorm goed na. Gebruik het ook in de zomer om de zomersgetinte delen in je gezicht extra mooi te benadrukken.

Een sunkissed make-up look creëren met bronzer doe je zo

Waarom gebruik je bronzer?

Een veelvoorkomende misvatting is dat foundation dient om je gezicht bruiner te maken. Dat is juist een absolute no go. Foundation gebruik je om je gezicht mooi egaal te maken in kleur en textuur, niet om er bruiner uit te zien. Voor een mooie, sunkissed make-up look gebruik je bronzer. Minerale bronzer is de perfecte oplossing om een natuurlijke, warme gloed te creëren, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. 

Zorg er dus eerst voor dat je zeker de juiste foundation gevonden hebt.

Kies de juiste bronzer

Minerale bronzer vind je in poedervorm in warme of assige bruintinten. Heb je een neutrale of koele ondertoon? Ga dan voor een asbruine kleur. Heb je eerder een warme ondertoon? Dan past een warm-bruine tint beter bij jou. Daarnaast bestaan er matte en glanzende bronzers. We raden je aan te kiezen voor een matte bronzer en – als je dat wil – een glowy touch toe te voegen met een aparte highlighter. Op die manier heb je meer controle over waar je juist highlighter toevoegt. Voor het sunkissed effect kies je een bronzer die donkerder is dan je foundation. Kies geen té donkerdere tint want als het contrast met je foundation of huidskleur té groot is, creëer je een onnatuurlijke make-up look.

Ben je niet zeker welke ondertoon jouw huid heeft? Ook dat lees je in de blog ‘Hoe de perfecte kleur foundation kiezen’.

Minerale bronzer aanbrengen

Om een sunkissed effect te creëren, breng je bronzer aan op de delen van je gezicht die van nature zonlicht vangen: aan de haarlijn van je voorhoofd, op de brug van je neus, van je slapen tot onder je jukbeenderen en een beetje op je kin . Een minerale bronzer bestaat in poedervorm en breng je dus het beste aan met een grote poederkwast om het product op een subtiele manier te verdelen. Door de minerale bronzer in cirkelbewegingen aan te brengen, blend je het heel mooi met je minerale foundation.

Het voordeel van poeder op poeder

Minerale make-up bestaat in poedervorm. Het grote voordeel van minerale poederbronzer aanbrengen op minerale foundationpoeder, is dat je ze gemakkelijk en smooth met elkaar blendt. Zo creëer je een extra natuurlijke, sunkissed uitstraling. Gebruik je een vloeibare foundation? Dan is de kans groter dat je huid plakkerig aanvoelt en je vlekken creëert als je hier bronzer op aanbrengt. Poeder op poeder voelt bovendien lekker luchtig aan waardoor je huid goed kan ademen, heerlijk!

Ongeacht het seizoen kan je die zomerse gloed dus altijd tevoorschijn blijven toveren.

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: