De 7 voordelen van setting powder:
een stap-voor-stap gids voor de perfecte make-up.

Afpoederen is een veelvoorkomende stap in make-up routines en heeft verschillende voordelen. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is om minerale foundation af te poederen, kan het afpoederen van minerale foundation enkele voordelen bieden afhankelijk van je voorkeuren en huidtype. Ontdek de 7 voordelen van setting powder:

De 7 voordelen van setting powder

1/ Matterend effect

Poeder kan overtollige olie en glans op het gezicht absorberen, waardoor een matterend effect ontstaat. Dit is vooral nuttig voor mensen met een vette huid of een neiging tot glanzen gedurende de dag. Door te poederen blijft de huid er langer mat en fris uitzien.

Minerale foundation staat erom bekend dat het een natuurlijke, dewy finish geeft. Als je echter liever een matte finish wilt of als je een vette huid hebt die snel glimt, kun je ervoor kiezen om je minerale foundation licht af te poederen om overtollige glans te verminderen.

 

2/ Fixeren van make-up

Het aanbrengen van poeder na het aanbrengen van foundation en andere vloeibare of crème producten helpt de make-up te fixeren en op zijn plaats te houden. Poeder creëert een barrière tussen de huid en de make-up, waardoor het langer blijft zitten en minder snel vervaagt of vlekt. Het is dus de ideale manier om te zorgen dat je make-up een hele dag blijft zitten.

Het afpoederen van minerale foundation kan helpen om de houdbaarheid van je make-up te verlengen. Door een dun laagje poeder over de foundation aan te brengen, kan het de foundation fixeren en ervoor zorgen dat het langer op zijn plaats blijft zitten.

 

3/ Verfijnen van de huidtextuur

Poeder kan helpen bij het verfijnen van de huidtextuur en het minimaliseren van de zichtbaarheid van poriën, fijne lijntjes en onvolkomenheden. Het zorgt voor een gladde en egale basis voor verdere make-up toepassing.

 

4/ Veiligstellen van concealer

Het aanbrengen van poeder op concealer helpt om deze op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het in de fijne lijntjes en rimpels trekt. Het zorgt voor een langdurige dekking en voorkomt dat concealer gaat creasen of vervagen.

 

5/ Absorberen van overtollig vocht

Poeder kan ook helpen om overtollig vocht op de huid te absorberen, waardoor het risico op uitlopen of vervagen van make-up bij warm en vochtig weer wordt verminderd.

Als je een vette huid hebt, kan het afpoederen van minerale foundation helpen om glans en overtollige oliën te verminderen. Het poeder absorbeert talg en helpt de huid mat te houden gedurende de dag.

 

6/ Perfecte blending van blush, bronzer, highlighter en oogschaduw

Door je liquide of crème foundation af te poederen, creëer je een perfecte basis om je blush, bronzer, highlighter of oogschaduw in poedervorm op aan te brengen. Door poeder op poeder te gebruiken, kan je het product voor mooier in de huid werken.

Gezien minerale make-up reeds in poedervorm wordt aangebracht, blendt dit reeds heel mooi met blush, bronzer, highlighter en oogschaduw. Echter neemt dit niet weg dat je nog steeds kan afpoederen om extra te fixeren alvorens deze producten aan te brengen.

 

7/ Persoonlijke voorkeur

Afpoederen is ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en de look die je wilt bereiken. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om de natuurlijke finish van minerale foundation te behouden zonder af te poederen, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer gematteerde look.

 

Het is belangrijk om de juiste poeder textuur en tint te kiezen die bij je huidtype en teint passen. Losse poeders en compact poeders zijn veelvoorkomende opties, en er zijn ook getinte poeders beschikbaar om de kleur van de huid te verbeteren of aan te passen.

 

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: