De voordelen van minerale make-up voor een gezonde huid.

Ben je op zoek naar make-up die je skin care een extra boost geeft? Dan is minerale make-up vanwege de talloze voordelen misschien wel iets voor jou. De laatste jaren ligt de focus meer en meer op een gezonde huid. Geen wonder dus dat minerale make-up aan populariteit heeft gewonnen. We lijsten voor jou de voordelen op zodat je zelf kan beslissen of dit iets voor jou is.

Model met minerale make-up

Natuurlijke en veilige ingrediënten

Minerale make-up wordt gemaakt van mineralen zoals zinkoxide en titaniumdioxide die tot poeder worden vermalen. Dit poeder wordt vervolgens gemengd met olie, water of andere ingrediënten om een gelijkmatige dekking op de huid te creëren en deze toch te laten ademen. Veel mensen geven de voorkeur aan minerale make-up omdat deze geen chemicaliën of conserveringsmiddelen bevat die de gevoelige huid kunnen irriteren of puistjes kunnen veroorzaken. Dit maakt dat deze producten geschikt zijn voor de meest gevoelige of droge huid en vaak zelfs een extra inflammatoire effect hebben. Zinkoxide heeft ontstekingsremmende eigenschappen en aangezien het in een veel hogere dosis aanwezig is in minerale make-up dan in klassieke make-up, kan het aandoeningen zoals rosacea, eczeem en inflammatoire acne verzachten. 

 

Natuurlijke zonnefilter

Veel minerale make-up producten bevatten titaniumdioxide en zinkoxide, fysieke zonnefilters die een natuurlijke bescherming bieden tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Deze minerale ingrediënten zitten bovenop de huid en weerkaatsen de zonnestralen, waardoor zonnebrand en huidbeschadiging worden voorkomen.

Minerale zonnefilters zijn vaak een goede optie voor mensen met een gevoelige huid, omdat ze minder snel irritatie veroorzaken dan chemische zonnefilters. Ze zijn ook een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijker en milieuvriendelijker alternatief voor traditionele zonnebrandcrèmes.

Er wordt aangewezen een zonbescherming om de 2u aan te brengen. Om dus een volledige dag beschermd te zijn volstaat het niet om enkel minerale make-up te dragen. Integreer daarom zeker in je skincare routine een aparte (minerale) zonnecrème.

 

Huidverzorgende eigenschappen

Een van de grootste voordelen van minerale make-up zijn misschien wel de huidverzorgende eigenschappen. In tegenstelling tot sommige andere soorten make-up producten, bevat het geen agressieve chemicaliën, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, inclusief gevoelige huiden en diegenen die gevoelig zijn voor acne. De huid blijft mooi gehydrateerd en in balans, wordt ook beschermd tegen de zon en zal dus minder snel verouderen. Daarbij verstopt dit type make-up de poriën niet, zodat jouw huid na het aanbrengen nog steeds vrij kan ademen – iets wat essentieel is voor een gezond uitziende teint! 

 

Goede en duurzame dekking

Naast de beschermende eigenschappen biedt minerale make-up jouw huid ook tal van schoonheidsvoordelen. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten voor elke huidskleur en biedt een langdurige dekking zonder dat je het de hele dag moet bijwerken. Het laat zich ook gemakkelijk over de huid verdelen met een kabuki borstel en zorgt voor een gelijkmatig resultaat zonder strepen of vlekken. 

In tegenstelling tot traditionele make-up die kan aankoeken of zich kan nestelen in fijne lijntjes en rimpels, minimaliseert de gladde consistentie van minerale make-up bovendien de zichtbaarheid van poriën, pigmentvlekken, donkere kringen onder de ogen, verouderingslijntjes en oneffenheden, zodat je telkens weer een onberispelijk resultaat krijgt. Je krijgt dus een zeer mooie dekking zonder de huid uit balans te brengen of te beschadigen. De fond de teint kan je heel gemakkelijk aanbrengen met een kabuki borstel, die zorgt voor een mooie gelijke verdeling. De producten zijn daarbij multi-inzetbaar, zo kan je de blush of bronzer perfect als oogschaduw gebruiken. 

 

Samengevat zijn dit de belangrijkste voordelen van minerale make-up:

  • Natuurlijke en veilige ingrediënten die de huid niet irriteren: minerale make-up wordt gemaakt van pure mineralen zoals mica, titaniumdioxide en zinkoxide, die niet giftig en veilig voor de huid zijn. Dit maakt het ideaal voor mensen met een gevoelige of droge huid.
  • Natuurlijke zonnefilter waar geen chemicaliën bij aan te pas komen: minerale make-up producten bevatten titaniumdioxide en zinkoxide, die de huid een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.
  • Laat je huid ademenen en verstopt de poriën niet: omdat minerale make-up een soort poeder is, laat het de huid ademen, waardoor verstopte poriën en puistjes worden voorkomen.
  • Hydrateert de huid en zorgt zo voor een mooie glow: door de warmte van je huid smelt het poeder er als het ware op en geeft die een heel mooie dekking en natuurlijke finish. 
  • Ruime keuze aan tinten die perfect bij jouw teint passen en producten kunnen multi-use ingezet worden. 
  • Laat een gelijkmatige, vlekkeloze finish achter zonder klonteren of kreuken. In tegenstelling tot traditionele make-up, benadrukt mineraal poeder geen fijne lijntjes en tekenen van huidveroudering.  
  • Hypoallergeen en vrij van conserveringsmiddelen, kleur – en geurstoffen, talk en parabenen.Dit maakt het geschikt voor mensen met zeer gevoelige of droge huid.
 

 

Minerale make-up is dus een fantastische optie voor iedereen die zijn huid gezond en stralend wil houden. Het is niet alleen goed voor je huid in het algemeen, maar geeft je ook een bepaalde glow die je natuurlijke schoonheid accentueert. Het is dus duidelijk dat minerale make-up zijn populariteit dubbel en dik verdient, zeker wetende dat het geen schadelijke ingrediënten bevat. Bovendien kan je jouw beauty routine een boost geven, zonder te moeten inboeten aan gezondheid of kwaliteit. Dat kan tellen en maakt minerale make-up dus zeker het overwegen waard! 

 

Ontvang inspiratie

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geen spam, alleen leuke verhalen, tips & tricks en product updates.

POPULAIR:

Dit is het gezicht achter Mineral Muse

Mineral Muse is een mineraal make-up merk dat opgericht is door Barbara vanuit een pure passie voor clean beauty. Ontdek het verhaal

Sociale media: